: Health,Psychology,Sağlık Blog-: Sağlıklı Dişlere SAhip Olmanın Yolları
19.04.2009

Sağlıklı Dişlere SAhip Olmanın Yolları

1 yorum

İdeal ağız ve diş bakımı için sadece diş fırçalama ve diş ipi kullanımından daha fazlası gereklidir. İlerleyen yaşla beraber insanların çoğu dişlerini kaybedeceklerini düşünür, ama bunu önlemek kişinin elindedir.

Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı, bu önerileri sıraladı:

1. Ağız sağlığını korumanın en önemli üç elemanı: Diş fırçası, diş macunu ve diş ipi

Ağız hijyeninin olmazsa olmaz en önemli üç bakım elemanı diş fırçası, diş macunu ve diş ipidir. Günde iki defa diş fırçalamak ve bir defa diş ipi kullanımı sağlıklı bir ağzın anahtarıdır. Bu alışkanlık çocuk yaşta kazanılırsa bireyler ilerleyen yaşlarda da sıkıntı yaşamaz.

2. Ağzınızı düzenli olarak kontrol edin

Diş hekimine düzenli olarak gitmeseniz de ağzınızı düzenli olarak kontrol edin. Kontrol zamanınız gelene kadar ağzınızda olan bir problemi fark etmeniz yapılacak tedaviyi daha kolay ve daha masrafsız hale getirebilir. Diş kırılması, dişetlerinde oluşan şişmeler, renkleşmeler ya da ağzınızda oluşan ve iyileşmeyen yaralar dikkatli bir şekilde kontrol ettiğinizde sizin gözlemleyip doktorunuza bildirebileceğiniz birçok durum arasındadır. Bu kontrol özellikle sigara içenler için daha önemlidir, ağız kanserine yakalanma açısından daha büyük risk taşıdıkları için aksatmadan bu kontrolleri yapmaları gerekir.

1 yorum:

cinsel sağlık dedi ki...

Kadınların erkeklere oranla ağız ve diş sağlığına daha çok önem vermeleri gerekiyor. Çünkü, ergenlik, hamilelik, emzirme ve menopoz dönemlerinde meydana gelen hormonal değişimler, ağız ve diş sağlığını olumsuz etkiliyor.
Bağcılar Hospitadent Başhekimi Dt. Selma Kurtoğlu, “İyi bir anne, iyi bir eş, iş kadını, ev hanımı olmaya çalışırken bayanlar olarak kendimizi hep ikinci plana atıyoruz. Tüm alanlarda olduğu gibi ağız ve diş bakımımızı da hep erteliyoruz. Halbuki dönemsel hormonal değişimler kadınlarda erkeklere göre diş sağlığını daha farklı etkiliyor” dedi.
Bakın hangi dönemdeki hormonal değişimler kadınların diş sağlığını nasıl etkiliyor:

Ergenlik Çağı

Ergenlik çağında cinsiyet hormonlarının salgılanmasındaki değişiklikler diş eti rahatsızlıklarına ve kanamalarına sebep olabiliyor. Ayrıca yapılan araştırmalar diş çürüklerinin ergenlik çağı çocuklarında çok sık rastlandığını gösteriyor. Gençlerin bu dönmelerinde de ağız ve diş sağlığına özen göstermeleri gerekiyor.

 

Zirve100 Toplist
Türkiyenin Tikky Sitesi Türkiyenin Tikky Sitesi