: Health,Psychology,Sağlık Blog-: Keratokonus Tedavisi ve Crosslinking
21.02.2009

Keratokonus Tedavisi ve Crosslinking

0 yorum

Keratokonus korneanın incelerek konik şekil almasıdır. Kontakt lensler, Korneal Halka (intacs), Crosslinking ve Kornea nakli, keratokonus tedavisinde uygulanan yöntemlerdir.

Genellikle alerji nedeniyle, hastaların gözlerini kaşımasına bağlı olarak oluştuğu kabul edilen keratokonus, genetik geçiş gösterebilmektedir. Son yıllarda lasik tedavisi uygulanan hastaların bir bölümünde de keratokonus oluşabilmektedir (Lasik Ektazisi).

Bu sitede keratokonus tedavisinde uygulanmakta olan yöntemlerin avantaj ve dezavantajları objektif olarak anlatılacaktır. Keratokonus hastalarının tedavi yöntemleri hakkında eksiksiz ve doğru bilgilenmeleri hedeflenmiştir.

Keratokonus hastalarına önerilerimiz:

Keratokonus hastalığı için bir cerrahi tedavi olacak iseniz: Ameliyat veya işlem öncesinde herhangi bir Üniversite veya Eğitim Hastanesinin göz kliniğine başvurunuz,

1. Gözlüksüz ve gözlüklü görme düzeyinizi,
2. Keratokonus kontakt lensi ile görme düzeyinizi,
3. Merkezi kornea kırma gücünü ( K değeri, k1+k2) veya kornea topografinizi,
4. Kornea kalınlığınızı,

tespit ettiriniz ve ameliyat öncesi keratokonus hastalığınızın durumunu bildiren raporunuz alınız. Bu sayede size uygulanan tedavinin veya ameliyatın size ne denli fayda getirdiğini takip edebilirsiniz.

0 yorum:

 

Zirve100 Toplist
Türkiyenin Tikky Sitesi Türkiyenin Tikky Sitesi