: Health,Psychology,Sağlık Blog-: Cinsel Birleşme Sırasında Ağrı
2.01.2009

Cinsel Birleşme Sırasında Ağrı

0 yorum

Erkekte cinsel birleşme sırasında du­yulan ağrının hemen her zaman fi­ziksel bir nedeni vardır; psikolojik sorunlar ağrı yerine sertleşme güç­lüğüne yol açar. Ağrının yaygın ne­denleri şunlardır.
YaralarSert ya da uzun süreli cinsel birleş­me penis başında ya da sünnet deri­sinde küçük yaralara neden olur. En­feksiyon bunların iltihaplanmasına ve ağrı yapmasına yol açar.
Sünnet derisi darlığıSünnet olmamış erkekler bazen sün­net derisini geriye çekmekte zorlanır ve sertleşmeyle bu alan dar gelir ve ağrı verir. Sünnet derisinin arkasın­daki alanın temizliği de zor olabilir ve bunun sonucunda gelişen bir en­feksiyon ağrıyı daha da artırır. Bu so­run sık sık yaşanıyorsa sünnet düşü­nülmelidir.
Sünnet derisi darlığına bağlı sey­rek görülen bir komplikasyon da parafimozistir; bu durumda erkek sertleşmeden sonra sünnet derisini ge­riye çekemez. Sünnet derisi dar bir bant gibi penisi sararak şişmeye ve ağrıya neden olur. Bu durumda der­hal bir acil servise başvurulmalıdır; ihmal edilirse bu durum kalıcı hasa­ra yol açabilir.
Enfeksiyonlar ve deri reaksiyonlarıHerpes enfeksiyonu penis üzerinde ağrılı, kaşıntılı kabarcıklara neden olur; birkaç gün sonra bu kabarcıklar patlar ve kabuk bağlar. Genital siğil­ler deri üzerindeki küçük karnaba­harlara benzer.
Özellikle eşlerinde mantar olan erkeklerde de zaman zaman mantar (kandida) gelişebilir ve penis başın­da tahriş, kızartı, bazen de şişmeye neden olur. Sünnet derisinin altında kalın beyaz bir akıntı toplanabilir.
Belsoğukluğu ve etkeni belirle­nemeyen (non-spesifik) üretrit idrar yolunda yanma ve akıntıya yol açtı­ğı gibi idrar yaparken ve boşalma sı­rasında ağrıya da neden olur. Bu en­feksiyonlardan birinden kuşkulanılır­sa, hastaneye ya da ürologa başvu­rularak tam bir kontrolden geçilme­lidir.
Bazı erkeklerde sıradan prezer­vatiflerde kullanılan lastiğe ya da kayganlaştırıcıya karşı alerji vardır. Günümüzde büyük firmalar hipoalerjik prezervatifler de üretiyor. Ay­rıca masaj yağı, banyo köpüğü, duş jeli ya da sabun da deri reaksiyonla­rına neden olabilir.
Seyrek rastlanan nedenlerSertleşince penisin bükülmesine ne­den olan doğumsal bozukluklar da ağrıya neden olabilir. Peyronie has­talığı adı verilen bir durumda peni­sin gövdesi boyunca bağ dokusu gelişmiştir ve asimetrik ağrılı sert­leşmeye yol açmaktadır. Bu sorun birkaç ayda ya da birkaç yılda kendi­liğinden düzelebilir, ama cinsel bir­leşme mümkün değilse yardım is­tenmelidir. Bazı erkeklerde sorun ameliyatla çözülür. Her durumda ürologun görüşünü almakta yarar olabilir.
Bazı erkeklerde boşalma sonra­sında penis başında öylesine yoğun bir duyarlılaşma gelişir ki erkek bo­şalmaktan korkar. Bazı genç erkek­lerde de torbaların kasılmasını sağ­layan kremaster kası fazla çalışır ve cinsel ilişki sırasında spazm tarzında ağrıya neden olabilir. Boşalmadan uzun süre uyarılmış kalma da kasık­larda zonklayıcı ağrı yapabilir.
Priapizm penisteki sertleşmenin saatlerce geçmemesi ve ağrıya ne­den olmasıdır. Kalıcı hasar gelişebi­leceği için, derhal acil servise başvu­rulmalıdır

0 yorum:

 

Zirve100 Toplist
Türkiyenin Tikky Sitesi Türkiyenin Tikky Sitesi