Erkekte cinsel birleşme sırasında duyulan ağrının hemen her zaman fiziksel bir nedeni vardır; psikolojik sorunlar ağrı yerine sertleşme güçlüğüne yol açar. Ağrının yaygın nedenleri şunlardır.
YaralarSert ya da uzun süreli cinsel birleşme penis başında ya da sünnet derisinde küçük yaralara neden olur. Enfeksiyon bunların iltihaplanmasına ve ağrı yapmasına yol açar.
Sünnet derisi darlığıSünnet olmamış erkekler bazen sünnet derisini geriye çekmekte zorlanır ve sertleşmeyle bu alan dar gelir ve ağrı verir. Sünnet derisinin arkasındaki alanın temizliği de zor olabilir ve bunun sonucunda gelişen bir enfeksiyon ağrıyı daha da artırır. Bu sorun sık sık yaşanıyorsa sünnet düşünülmelidir.
Sünnet derisi darlığına bağlı seyrek görülen bir komplikasyon da parafimozistir; bu durumda erkek sertleşmeden sonra sünnet derisini geriye çekemez. Sünnet derisi dar bir bant gibi penisi sararak şişmeye ve ağrıya neden olur. Bu durumda derhal bir acil servise başvurulmalıdır; ihmal edilirse bu durum kalıcı hasara yol açabilir.
Enfeksiyonlar ve deri reaksiyonlarıHerpes enfeksiyonu penis üzerinde ağrılı, kaşıntılı kabarcıklara neden olur; birkaç gün sonra bu kabarcıklar patlar ve kabuk bağlar. Genital siğiller deri üzerindeki küçük karnabaharlara benzer.
Özellikle eşlerinde mantar olan erkeklerde de zaman zaman mantar (kandida) gelişebilir ve penis başında tahriş, kızartı, bazen de şişmeye neden olur. Sünnet derisinin altında kalın beyaz bir akıntı toplanabilir.
Belsoğukluğu ve etkeni belirlenemeyen (non-spesifik) üretrit idrar yolunda yanma ve akıntıya yol açtığı gibi idrar yaparken ve boşalma sırasında ağrıya da neden olur. Bu enfeksiyonlardan birinden kuşkulanılırsa, hastaneye ya da ürologa başvurularak tam bir kontrolden geçilmelidir.
Bazı erkeklerde sıradan prezervatiflerde kullanılan lastiğe ya da kayganlaştırıcıya karşı alerji vardır. Günümüzde büyük firmalar hipoalerjik prezervatifler de üretiyor. Ayrıca masaj yağı, banyo köpüğü, duş jeli ya da sabun da deri reaksiyonlarına neden olabilir.
Seyrek rastlanan nedenlerSertleşince penisin bükülmesine neden olan doğumsal bozukluklar da ağrıya neden olabilir. Peyronie hastalığı adı verilen bir durumda penisin gövdesi boyunca bağ dokusu gelişmiştir ve asimetrik ağrılı sertleşmeye yol açmaktadır. Bu sorun birkaç ayda ya da birkaç yılda kendiliğinden düzelebilir, ama cinsel birleşme mümkün değilse yardım istenmelidir. Bazı erkeklerde sorun ameliyatla çözülür. Her durumda ürologun görüşünü almakta yarar olabilir.
Bazı erkeklerde boşalma sonrasında penis başında öylesine yoğun bir duyarlılaşma gelişir ki erkek boşalmaktan korkar. Bazı genç erkeklerde de torbaların kasılmasını sağlayan kremaster kası fazla çalışır ve cinsel ilişki sırasında spazm tarzında ağrıya neden olabilir. Boşalmadan uzun süre uyarılmış kalma da kasıklarda zonklayıcı ağrı yapabilir.
Priapizm penisteki sertleşmenin saatlerce geçmemesi ve ağrıya neden olmasıdır. Kalıcı hasar gelişebileceği için, derhal acil servise başvurulmalıdır
Cinsel Birleşme Sırasında Ağrı
Etiketler: cinsel ağrı, cinsel ilişki sırasında ağrı, sex sırasında ağrı 0 yorumGönderen Healthydays zaman: 7:50:00 ÖÖ
Utangaç Erkek Psikolojisi
Etiketler: erkek, erkek utanması, erkeklerde utanır, utangaç erkek, utangaç erkek psikolojisi 0 yorumAmerikan Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Volkan Ülker, testisi alınan erkeklerin depresyona girseler de protez taktırmaktan utandıklarını söylüyor.
Testisi alınan her 10 erkekten ancak ikisi protez taktırıyor. Protez testis taktıranların çoğunluğu 20-30 yaş arasında… Ameliyata karar verenlerin en çok sordukları ise “Testisler patlar mı” oluyor. Testisler patlamıyor ve 10 yıl kullanılabiliyor. Ortalama 30 dakikalık operasyonla takılan protezlerin fiyatları, büyüklüğüne göre 150 ile 450 Euro (235-706 YTL) arasında değişiyor. Protezlerin small, medium, large ve ekstra large olmak üzere 4 ayrı boyu var.
Protez testis uygulaması henüz çok yaygın değil. Doktor tarafından önerildiğinde protez testisi kabul eden erkeklerin gerekçeleri ise estetik ve psikolojik… Amerikan Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Volkan Ülker, testisini kaybeden erkeklerin depresyona girdiklerini, sevgililerinden ve eşlerinden utandıklarını söylüyor. Uygulamayı en çok tercih edenler, 20-30 yaş arasında yaygın görülen tümörler nedeniyle testislerini kaybedenler. Tümör çocuklarda görüldüğünde de aileler protez takılmasını istiyor. Bu özellikle babaların tercihi. Ergenlik çağındakiler için testisi olmamak önemli bir sorun. Çocuklara takılan testisler, daha sonra büyük boyuttakilerle değiştiriliyor.
Sperm üretimi durmuyorTürkiye’de üç yıldır testis protezi satan Estetik Medikal firmasının satış departman sorumlusu Kevser Sucu, kendilerine en çok “Protez patlar mı” sorusunun yöneltildiğini anlatıyor. Sucu, protezin patlamadığını, 10 yıl süreyle kullanılabileceğini belirtiyor. Bu arada protez ameliyatlarından sonra sperm üretimi durmuyor. Ancak testisinin tamamı alınanlarda, operasyon öncesinde sperm alınarak donduruluyor. Bu kişiler, ilerde mikroenjeksiyon yöntemiyle çocuk sahibi olabiliyorlar.
Gönderen Healthydays zaman: 7:48:00 ÖÖ
Testis kanserine dikkat
Etiketler: testis, testis kanseri 0 yorumTestis kanserleri 15-35 yaş erkeklerde en sık görülen kanser tiplerindendir.Ancak aylık kendi kendine muayene ve semptomların değerlendirilmesi ile hastalık erken dönemde yakalanabilir ve tedavisi kolay bir aşamada müdahale edilebilir.
Testis kanserlerinde görülen semptomlar:
*Testislerde küçük ağrılı kitle*Scrotumda ağırlık hissi*Alt karın bölgesinde veya kasıkta ağrı*Testislerde elle herhangibir değişiklik hissedilmesi*Scrotumda ani kan veya sıvı toplanması*Erken teşhiste en önemli kısım aylık kendi kendine muayenedir.Muayene için en iyi zaman sıcak bir banyo veya duştan sonra scrotumun sıcakla gevşediği andır.
Muayenede izlenecek adımlar:*Aynanın karşısında ayakta durun.Scrotum derisinde herhangibir değişiklik veya şişlik olup olmadığına bakın*Herbir testisinizi heriki elinizle muayene edin.Orta parmaklarınız testisin altında, başparmağınız üstünde olmak üzere parmaklarınız arasında testisi nazikçe çevirin.Bir testisiniz diğerinden daha büyükse bu sizi şaşırtmasın.Bu normaldir.*Spermi taşıyan ve biriktiren yumuşak ve tubuler bir yapı olan epididymisi bulun.Kanserli kiteler genellikle testisin bu bölgesinde yerleşir.Ancak testisin ön yüzündede görüldüğü olur.
Eğer bu muayene sonucunda bir kitle ile karşılaşırsanız hemen doktorunuza görünün.Bu kitle kanseröz olsun olmasın hemen tedavi edilmezse yayılabilir.Unutmayın testis kanseri özellikle erken teşhis ve tedavi ile yüksek gerileme şansına sahiptir.Hemen tüm hastalarda testis kanseri yalnız tek testiste oluşur.Bu vakalarda erkek sexual ve üretken fonksiyonlarını diğer testisi ile sürdürebilir.
Gönderen Healthydays zaman: 7:47:00 ÖÖ